Вести

Трибина „Мере фискалне консолидације“

У организацији Општинског одбор Српске напредне странке Чукарица и Савета за економска питања у препуној сали Културног центра Чукарица одржана је трибина на тему „Мере фискалне консолидације“.

Присутнима се прво обратио Раде Петровић, председник ОО СНС Чукарица, који је истакао да му је велико задовољство што су се грађани одазвали у великом броју и представио је госта, професора др Миленка Џелетовића, председника Економског савета Српске напредне странке. Трибини су присуствовали и потпредседници Општинског одбора Бранислав Ћелић, др Владимир Орлић и Мирко Стаматовић, као и представници општине Чукарица.

Професор Џелетовић је истакао да је затечено стање у српској економији било изузетно лоше, а пратили су га висок ниво јавног дуга, велика незапосленост, висок спољнотрговински дефицит и ниска индустријска производња. Иако ће реформа српске економије бити болна и са собом носи губитак популарности, то је једини начин да наша привреда у будућности оздрави и у складу са тим се побољша животни стандард грађана.

Грађани и чланови су узели активно учешће у трибини и могли су директно да добију одговоре на питања о мерама штедње, реструктурирању јавних предузећа, продаји смедеревске „Железаре“ и „Телекома“, реформама Пореске управе, као и банкарског система.

Општински одбор СНС Чукарица се обавезао да ће услед великог интересовања грађана које је изазвала ова трибина у будућности организовати чешће теме које се тичу реформи српске економије.