Вести

Трибина „Стоп насиљу у породици“

У организацији Општинског одборa и Уније жена Српске напредне странке Чукарица у препуној сали Културног центра „Чукарица“ одржана је трибина на тему „Стоп насиљу у породици“.

На самом почетку, Чукаричане је поздравио Раде Петровић, председник ОО Чукарица, истакавши значај теме и подизање свести сваког од нас о спречавању породичног насиља.

Трибини су присуствовали и секретар ОО СНС Чукарица Весна Лаврич, потпредседници Бранислав Ћелић, Мирко Стаматовић и Владимир Орлић, као и председник општине Чукарица Срђан Коларић са сарадницима.

Катарина Стевановић, председница Уније жена ОО СНС представила је госте- Наташу Станисављевић Градску секретарку за социјалну заштиту, Љиљану Благојевић Јавног правобраниоца Града Београда, проф. Др Слободана Савића специјалисту судске медицине, Раду Вулић-Бојовић социјалног радника у Градском центру за социјалнузаштиту филијала Чукарица и Драгана Маркулића полицијског наредника ПС Чукарица.

На трибини се истакло да насиље није проблем који се тиче само породице, већ и целог друштва. Примери из праксе говоре о последицама насиља, када је обично касно пружити било какву помоћ таквој породици, због чега о овом проблему треба говорити јавно, како би друштво предузело одговарајуће мере превенције. Потребно је успоставити добру сарадњу и координацију рада полиције, правосудних органа, социјалних служби, школских и здравствених установа.