Вести

Трибина ''Субвенције у пољопривреди''

У организацији Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица у сали МЗ ''Железник'' одржана је трибина ''Субвенције у пољопривреди''.

Присутнима се обратила Тијана Маљковић, градска секретарка за привреду која је представила своје сараднице, Мају Бајагић, Биљану Гаврић, Мају Тинтор и Тању Поповић из Секретаријата за привреду.

На самом почетку, Чукаричане је поздравио Раде Петровић, председник ОО Чукарица, истакавши да је тема пољопривреде јако важна за Чукарицу, јер поред урбаног дела насеља, Чукарицу чине и рурални делови насеља, пре свега Рушањ, Велика Моштаница, Умка, Остружница, делови Сремчице и Железника, и најавио да очекује да ће након трибини сви заинтересовани бити боље информисани, те да ће им и систем олакшица бити јаснији.

Градска секретарка за пољопривреду, Тијана Маљковић, рекла је да Град подстиче развој пољопривреде у београдским општинама.

''Ове године акценат је стављен на помоћ произвођачима органске хране и развој пчлераства, као и на системе наводњавања и постављана пластеника.'', истакла је Маљковић, додајући да је је Град упутио јавни позив за субвенције и подстицаје пољопривредницима и то за обуке у органској производњи и пчеларству, опрему за пчеларе и проширење капацитета производње, као и за постављање пластеника и система за наводњавање, и позвала све заинтересоване да аплицирају за средства.

Током трибине, грађани су могли директно да добију одговоре на сва питања у вези са пољопривредном производњом, као и савете око самих конкурса. Поред подстицајних мера за развој пољопривреде, било је речи и о субвенцијама за мала и средња предузећа, али и о начину категоризације приватног смештаја , тј. на који начин од приватног имања се може направити туристичка понуда.

Следеће трибина ''Субвенције за мала и средња предузећа''  заказана је  за уторак 14.06.2015.године, у КЦ Чукарица са почетком у 19 часова.

 

фото глерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/tribina-subvencije-u-poljoprivredi