Вести

Трибине Правног савета

Правни савет ОО СНС Чукарица основан је 30. априла 2009. године. Од 28 активних чланова већина су судије, адвокати, правници са положеним правосудним испитима, а међу члановима Савета присутни су и магистри и доктори правних наука.

 “Правни савет ради тимски и одговорно, са циљем да пружимо помоћ члановима странке и грађанству. Наши правни стручњаци пружају саветодавну помоћ, у складу са сопственим знањем и искуством у одговарајућој области права.'' истакла је Невенка Живојиновић, додајући да је Правни савет  организовао две трибине у просторијама ОО СНС Чукарица – ''Закон о изменама и допунама Закона о раду'' и ''Закон о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању''.

 Велико интересовање је било за прву трибину, на којој је се говорило о Закону о изменама и допунама Закона о раду. Излагачи су били чланови Правног савета Гордана Радић и Славиша Милошевић, а специјални гост била је Гордана Будимировић,из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Присутни су поставили велики број питања, а највише се односило на појединости везане за  Уговор о делу, Уговор о привременим и повременим пословима, права радника предузећа у стечају, запошљавање без конкурса, примена Закона о раду јавним предузећима, начини прекида радног односа...

Друга трибина се односила на Закон о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, а о овом закону је говорила Милијана Ишек.