Вести

„Уметност је дуга, а живот је кратак“

Синоћ је у Галерији „Старт '06“ Културног центра „Чукарица“, уз пригодан програм, отворена самостална изложба слика Снежане Максимовић, под називом „Уметност је дуга, а живот је кратак“. Инспирисана стварима и природом која је окружује она је за прву изложбу припремила преко 20 слика, рађених акрилик техником.

Приређен је и кратак културно-уметнички програм у коме су стихове казивали драмски уметници Љиљана Живић и Миодраг Ракочевић, као и песникиња Ирина Черњавски Шантрић. За музички интермецо се побринула сама уметница која је , обзиром да се дуже време бави певањем, уз пратњу Горана Поповића отпевала неколико популарних песама.

Снежана Максимовић студира новинарство на Факултету за културу и медије Универзитета „Џон Незбит“. Поред сликарства бави се декупажом, калиграфијом и певањем, и члан је певачке групе „Вез“.

Изложба ће бити отворена до 21. новембра.

Иницијатор изложбе је Савет за културу Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица, чији је Снежана активан члан. Поред бројних пријатеља и љубитеља ове врсте уметности изложби су присуствовали и председник Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица Раде Петровић, потпредседница Мирјана Станковић и секретар Весна Лаврич.