Вести

Успешна акција добровољног давања крви на Чукарици

Општински одбор Српске напредне странке Чукарица у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организовао је акцију добровољног давања крви, која се одржала у просторијама ОО СНС Чукарица.

Чланови ОО СНС Чукарица још једном су показали своју хуманост на делу. Акцији се одазвало четрдесеторо Чукаричана, а том приликом прикупљено је двадесет јединица крви, чиме су показали спремност да помогну у периоду када су резерве крви смањене.

Акцију су подржали и председник Општинског одбора СНС Чукарица Раде Петровић, потпредседник др Владимир Орлић и секретар Весна Лаврич.

„У септембар месец смо ушли са стабилним тродневним резервама крви и све потребе здравствених установа у Београду, у којима се лече пацијенти из целе Србије, су задовољене. Иначе, ова година је изузетно успешна у прикупљању крви, обишли смо 51 општину, организовали преко 8о акција, у којима је прикупљено 10% више крви него прошле године, више од 5 000 хиљада људи је у овим акцијама дало крв. У августу месецу је 1000 више дало крв него прошле године у августу“, рекла је начелница Одељења за мотивацију у Институту за трансфузију крви Београд Ивана Родић.

„Истакла бих изузетну сарадњу са Општином Чукарица, са којом током године организујемо више акција, и захвалила бих се ОО СНС Чукарица чији чланови су увек спремни да помогну када је прилив крви мањи, а то је период током летњих и зимских месеци“, додала је Ивана Родић.

„Имајући у виду потребе Института за овом драгоценом течношћу организовали смо акцију добровољног давања крви, јер само заједничким снагама можемо да помогнемо једни другима, у овом случају здрави болеснима. Чланови ОО СНС Чукарица су увек расположени да помогну својим суграђанима, нарочито када су у питању људски животи”, рекао је председник ОО СНС Чукарица Раде Петровић.