Вести

УВЕК СМО НА РАСПОЛАГАЊУ НАШИМ СУГРАЂАНИМА КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ

Као и протеклих дана, активисти ОО СНС Чукарица од раних јутарњих часова су на терену, настављајући акцију „Помозимо комшији“.

Један од проблема, који највише мучи наше старије и болесне суграђане, нарочито у зимском периоду, је припрема огрева за зиму. Активисти МО Стари Железник су овог викенда вредно радили на цепању и слагању дрва, како би нашим суграђанима који нису у стању да сами припреме огрев обезбедили уживање у топлом дому током предстојећих хладних дана.

У заједничкој акцији МО Виногради 1 и 2 разбијен је и уклоњен лед испред Војно-медицинског центра у Улици Кнеза Вишеслава.

И у Сремчици се радило на омогућавању нашим суграђанима да имају безбедан прилаз здравственој установи. Активисти МО Сремчица 1 данас су чистили од снега и леда прилаз Хитној помоћи Дома здравља „Др Симо Милошевић“ у овом чукаричком насељу.

Степениште које повезује Шавничку улицу са аутобуским стајалиштем и супермаркетом, које користи велики број локалног становништва, активисти МО Церак 1 и 2 очистили су од снега и леда и омогућили грађанима безбедан пролаз.

У заједничкој акцији активиста МО Беле воде, МО Рупчине и МО ДТВ Партизан уклоњен је лед са степеништа које повезује Улицу беле воде са аутобуским стајалиштем у Водоводској улици.

Активисти МО Михајловац очистили су снег испред зграде Тринаесте београдске гимназије и Шумарског факултета и на тај начин омогућили безбедан прилаз овим установама ученицима, студентима и професорима. Очишћена је и приступна стаза и степениште испред зграде у Улици Чеде Миндеровића, како би било омогућено сигурно кретање свих станара, а нарочито старијих суграђана.

Корисници здравствених и образовних установа и пролазници сваког дана одушевљено поздрављају акцију Српске напредне странке „Помозимо кошији“.

Активисти ОО СНС Чукарица наставили су са обиласком старијих и болесних суграђана, пружајући им различите врсте помоћи.

Данашњи дан је искоришћен за посету госпођи Роси Пувалић, која је особа са инвалидитетом и једна нога јој је захваћена гангреном. Наше активисткиње са МО Виногради 1 су јој помогле у сређивању стана и набавци лекова, а такође су договориле и кућну посету лекара.

Старије и слабо покретне суграђане Станику Стојановић, Киру Митровског, Веру Туба и Веру Ивановић обишли су активисти МО Чукаричка падина и помогли им око свакодневне набавке намирница и штампе. Такође су договорили посете у наредном периоду, али и помоћ око превоза и вађења личних докумената једне од суграђанки којој је то потребно.

Активисти МО Сремчица 2 однели су помоћ у намирницама материјално угроженој ромској породици и суграђанки која је недавно имала операцију и сада је у фази опоравка.

ИЗ ОО СНС Чукарица позивају све грађане, без обзира на политичку припадност, да се придруже акцији и помогну својим комшијама.