Вести

Велика пролећна акција чишћења Чукарице

У оквиру пролећног уређења града, на Чукарици је очишћена велика депонија на Чукаричкој падини. Овој акцији се придружио Раде Петровић, координатор ОО СНС Чукарица заједно са активистима Савета за омладину и Савета за екологију. Такође, у акцији је учествовао и председник општине Чукарица Срђан Коларић са сарадницима.
Локацију је посетио градоначелник Београда Синиша Мали, министар омладине и спорта Вања Удовичић, амбасадор НР Кине Ли Манцханг, амбасадор Републике Турске Мехмед Кемал Бозај, градски секретар за спорт и омладину Славко Гак, председник Атлетског савеза Београда Веселин Јевросимовић, атлетичар Асмир Колашинац, фудбалери Црвене звезде и многи други из света културе.

''Задатак свих нас је да се одговорно понашамо према животној средини и да је чувамо за будуће генерације. Општински одбор Чукарица континуирано спроводи акције чишћења малих депонија. Данас велику захвалност дугујемо Граду који је спорвео ову велику акцију, али пре свега нашим члановима, волонтерима и свим људима који се одазвали да заједно уредимо нашу Чукарицу. Надам се да ће ово бити пример, а пре свега мотивација грађанима да се придруже и својим примером допринесу да Београд буде чистији.'', рекао је Раде Петровић.

 

фото галерија: http://cukarica.sns.org.rs/galerije/velika-prolecna-akcija-ciscenja-cuka...